چاپ سه بعدی

استفاده از تکنولوژی چاپ سه بعدی برای تولید ابزارهای مورد نیاز برای کارگاه ساخت و تولید

استفاده از تکنولوژی چاپ سه بعدی برای تولید ابزارهای مورد نیاز برای کارگاه ساخت و تولید

نیازی به فلزی بودن همه تجهیزات مورد نیاز در یک کارگاه نیست. بسیاری از تجهیزات نیاز به مقاومت بالایی نداشته و بایستی وزن پایینی نیز داشته باشند. اینجاست که چاپ سه بعدی می­تواند مفید باشد. انواع ابزارآلات مهندسی و مکانیک می توانند توسط چاپگرها ساخته شوند. در ادامه به معرفی چند پروژه ساخت اشاره می­کنیم. شما به راحتی می­توانید این ابزار ها را طراحی کرده و یا با یک جستجوی ساده پیدا کنید.

  • تجهیزات مرکزیابی: تجهیزات مرکزیابی اولین نوع ابزارآلات کارگاهی هستند. میتوان با این تجهیزات وسط یک چوب یا پروفیل فلزی را پیدا کرد و یا میتوان وسط یک سطح مقطع دایوری یا مربعی را با این ابزارآلات پیدا کرد. و یا میتوان از چاپ سه بعدی برای ساخت ابزاری که مناسب پیدا کردن وسط یک لوله برای سوراخ کاری است استفاده نمود.
  • تجهیزات اندازه ­گیری: این تجهیزات دومین نوع ابزارآلات کارگاهی هستند. اندازه قطر و طول پیچ ها در یک کارگاه همیشه مورد نیاز است. با استفاده از این ابزار میتوان نظمی به پیچ ها داد. اندازه گیری شعاع انحنای قطعات مساله ای بسیار چالش برانگیز است. شعاع انحنای دقیق قطعات برای طراحی مدل های سه بعدی بسیار ضروری است ولی خوشبختانه نیازی به تجهیزات خیلی خاص یا دقیق نیست. این ابزار به راحتی با یک پرینتر سه بعدی قابل ساخت است.

 

  • سمباده کاری و رنگ آمیزی: سمباده کاری و رنگ آمیزی آخرین مرحله نمونه سازی در هر کارگاهی می باشد. استفاده از ابزاری که بتواند سمباده را به راحتی گرفته و سطح صافی در اختیار گذارد در کار نمونه سازی بسیار مفید خواهد بود. خوشبختانه با استفاده از تکنولوژی چاپ سه بعدی میتوان این ابزار را به راحتی ساخت. در رنگ آمیزی قطعات، داشتن نگهدارنده یا پایه ای برای قطعات همیشه چالش برانگیز است. پایه بایستی سطح تماسی بسیار کم با قطعه داشته و از نظر مکانیکی نیز پایداری و تعادل خوبی داشته باشد. این پایه ها به راحتی با چاپ سه بعدی قابل ساخت هستند.
  • ابزار برش لوله: هنگام کار با لوله ها بسیار با این چالش مواجه میشویم که لوله ای را بخواهیم به صورت صاف ببریم. استفاده از کاتر و مقداری تجربه این کار را امکان پذیر میسازد. البته راه سریعتر و دقیقتری نیز وجود دارد و آن استفاده از یک عمود بر ساخته شده توسط یک چاپگر سه بعدی است.
  • گیره ها: در یک کارگاه تولیدی گاهی برای ثایت نگه داشتن قطعات نیازی به استفاده از یک گیره فلزی سنگین نیست. مثلا در جواهر سازی نمی توان یک انگشتر را با گیره فلزی ثابت نگه داشت زیرا آسیب فیزیکی یک گیره فلزی به یک قطعه ظریف یا اثر هنری میتواند بسیار شدید باشد. اینجاست که گیره های پلاستیکی به کمکمان می آیند. همچنین گیره های کلمپی پلاستیکی آخرین مثال برای استفاده از ساخت سه بعدی برای تولید ابزارآلات کارگاه مکانیک است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *